Jules Vernestraat 19, 1349 LE, Almere
+31 6 2552 2337
5974d5e8-3d46-4140-ae14-fa53816e27ee
Het begin 2019 (2)

Idee en Begin

Zelf een huis bouwen en combineren met stadslandbouw, nooit gedacht dat te kunnen doen in Nederland maar het kan in Almere Oosterwold.  In Almere Oosterwold zorg je samen met andere Initiatieven voor de straat en inrichting van de buurt.  Stadslandbouw is eigenlijk moestuin tuinieren op een grotere schaal maar dan in je eigen tuin met de mogelijkheid van het hebben van (huis) dieren.


Eerst hebben we in 2018 bedacht wat voor huis we wilden en een bouwer gevonden die ons idee heeft uitgewerkt (www.Eigenwijsbouw.nl). Daarna moesten we  heel veel vergunningen aanvragen en diverse onderzoeken laten uit voeren. 


Op 3 september 2019, precies anderhalf jaar nadat we de eerste keer over de bijzondere wijk Almere-Oosterwold horen, kopen we de bijna 2100 m2 grond en mogen we beginnen met bouwen. Als eerste in een stuk landbouwgrond wordt de grond uitgezet en kunnen we de papieren plannen omzetten naar onze toekomstige woning en woonomgeving.  


Eerst laten we een puinweg aanleggen een container en stacaravan plaatsen om tijdelijk in te kunnen wonen, water uit flessen en elektra  komt uit een generator.  De vijver en sloot laten we uitgraven en de piketpaaltjes worden geslagen waar het huis gaat komen. In oktober gaan de palen de grond en eind oktober ligt de fundering. Laat in November komt de prefab woning en deze plaatsen ze binnen een paar dagen zonder ramen en deuren, dus nog wel wat tochtig. 


Voor ons begint nadat de ramen en deuren zijn geplaatst een periode van afwerken. Eerst de naden afplakken, dan de isolatiemateriaal op maat ertussen en vervolgens de gipsplaten tegen de muren. We beginnen in het “kleine” huis (de latere B&B) en besluiten die af te maken zodat we daar t.z.t kunnen gaan wonen. Alleen in de B&B laten we de badkamermuren en vloeren door een bedrijf uitvoeren. De rest doen we zelf en we kunnen veel meer dan we vooraf dachten. Ook de buitenkant werken we zelf af. Hoe het geworden is ..........dat mag u zelf komen bekijken.